Comunicat de presă post-eveniment “Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități”



 

28 octombrie 2014

 

Comunicat de presă post-eveniment

“Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități”

 

În data de 24 octombrie 2014, un grup de tineri cu dizabilități au interacționat cu angajatori din domeniul confecțiilor din industria ușoară. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei expoziții cu genericul “Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități” în cadrul căreia mai mulți tineri și-au prezentat lucrările croșetate și brodate, cusute și confecționate din diverse materii. Expoziția a adunat cca 20 persoane, a durat 2 ore și s-a desfășurat în incinta Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri cu dizabilități fizice,  mun. Chișinău.

 

În cadrul expoziției s-a făcut schimb de idei cu privire la pregătirea tinerilor ce ar putea realiza lucrări la comandă. Angajatorii au putut aprecia calitatea și originalitatea lucrărilor prezentate și totodată au interacționat direct cu  meșterițele ce și-au expus lucrările în speranța unei colaborări fructuoase pe viitor. Momentul cheie al evenimentul a fost prezentarea istoriei unei colaborări frumoase pe durata ultimilor 4 ani între Nadejda Banari, tînără cu dizabilitate fizică și ”Casa Cristea”.

 

 

 

Expoziția  servește drept punct de începere a unei colaborări frumoase dintre tinerii cu dizabilități fizice, organizațiile ce prestează servicii acestora și angajatori. Activitatea a permis sensibilizarea angajatorilor în măsura încît aceștia să-și poată imagina cum pot antrena tineri cu dizabilități în activitatea lor specifică și au făcut schimb de date de contact pentru a menține comunicarea.

 

 

Organizarea expoziției s-a desfășurat în parteneriat de către Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova cu Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri cu dizabilități fizice și Asociația Patronală a Organizațiilor din Industria Ușoară. Angajatorii prezenți la eveniment au fost reprezentanți de la companiile “Casa Cristea”, “Tradiții Noi”, “Alina Bradu”, ”Goltvis-Lux”etc.

 

 

Evenimentul a fost realizat cu suportul Reprezentanței SOIR Moldova, prin proiectul ”Suport în continuarea studiilor şi angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi” și Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Totodată activitatea s-a înscris în șirul de evenimente realizate în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2014, ediția a VIII-a, ce s-a desfășurat în perioada 19-26 octombrie 2014 cu genericul ”Hai în gașca Voluntarilor”.