Nu aş renunţa niciodată la activităţi de voluntariat!



Voluntariatul înseamna Responsabilitate. Iar simplul fapt ca nu esti remunerat pentru activitatile prestate nu-ti da dreptul sa fii iresponsabil.

Incă din primii ani de şcoala ajutam profesorii la diferite activităţi,  la organizarea unor sărbători iar mai apoi in anii de gimnaziu am prins gustul activităţilor de voluntariat.
Mulţi cunoscuţi nu apreciau deloc acest gest al meu, uneori si parintii erau impotrivă, insă spiritul meu inovator, interesant si dormic decunoastere intodeauna a fost deshis pentru  activităţile cu oamenii, cu tinerii si copii.

Am învăţat ca ingredientele principale în actiunile sociale nu sunt nici banii, nici numărul de oameni implicaţi, ci pasiunea / daruirea cu care lucrează cei ce vor sa-şi dea din timpul, abilitaţile, cunoştinţele lor în beneficiul altora. Cea mai importanta lecţie pentru mine este faptul ca nimic nu se compara cu zâmbetul de pe chipul unor tineri/copii informaţi sau ajutaţi, chiar daca acest zîmbet al lor ne costă timp.
Astăzi, cu toate ca am ajuns la vîrsta in care trebuie sa ma gîndesc la viitor, gindul meu tot mai este la activitaţi de voluntariat, implicare si diversitate.

Cei care nu au facut niciodată voluntariat nici nu-şi pot da seama cită placere si bucurie iţi oferă aceasta activitate. In primul rind satisfacţia sufletească te exaltează, te face sa radiezi de fericire, ai mai multa incredere in tine,  ştii ceea ce esti si ceea ce vrei sa fii.
Intodeauna te simti mai informat, mai protejat si mai liber.

Voi face voluntariat intodeauna, chiar daca uneori acesta mai presupune si riscuri, am incredere in mine, capul sus si orice cadere are un urcuş mai rezistent si mai frumos.

Pentru cei care incă nu au făcut voluntariat dar vor sa facă, trebuie să ţină cont de următoarele:
Trebuie SĂ VREI să fii voluntar. Nu o face doar de gura mea sau a altora.
Trebuie SĂ-ŢI PLACĂ să fii voluntar. Găseşte domeniul care-ţi place astfel încât s-o faci cu drag.
Trebuie  TE SIMŢI EXTRAORDINAR. Dă ce-ai mai bun şi simte-te extraordinar făcând ce-ai ales să faci.

Nu renunţaţi să faceţi bine!