În Moldova a demarat Campania de Colectare a fondurilor pentru sustinerea proiectelor pentru copii



În Moldova a demarat campania pentru colectarea de fonduri pentru susţinerea proiectelor sociale pentru copii "Parteneriatul pentru Copii", lansată la iniţiativa preşedintei Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Liliana Palihovici, împreună cu Orange Moldova, UNICEF şi UNFPA.

Liliana Palihovici a relatat marţi într-o conferinţă de presă că această campanie are misiunea de a susţine proiectele sociale ale ONG-urilor, ale autorităţilor publice locale, precum şi ale instituţiilor de învăţămînt, orientate spre îmbunătăţirea vieţii copiilor din satele din Moldova. Potrivit ei, propunerile de proiect pot fi prezentate pînă la 1 iulie. O comisie specială va examina aceste propuneri şi pînă la 5 iulie va anunţa cîştigătorii care vor fi finanţaţi.

"Copilăria este cea mai fericită perioadă din viaţa omului. În Moldova, în special la sate, copiii nu au terenuri de joacă cu scrînciob, stadioane, săli de sport în şcoli cu echipamentul necesar. De aceea campania este direcţionată spre susţinerea proiectelor care vor asigura ca şi copii să-şi petreacă timpul într-un mod interesant. Sperăm că în ajutor vor veni şi întreprinzătorii privaţi, deoarece numai împreună putem să le asigurăm copiilor o copilărie fericită", a menţionat Palihovici.

Reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster, a spus că "investiţiile în copii şi în dezvoltarea lor sînt întotdeauna cele mai profitabile pe termen lung, pentru că sînt o investiţie în viitorul ţării. Potrivit Convenţiei ONU cu privire la drepturile copiilor, ei se bucură de şanse egale de supravieţuire şi dezvoltare, iar comunităţile sunt foarte importante pentru realizarea acestui drept. Prin acest parteneriat vrem să ne asigurăm că acest principiu este respectat, că nici un copil nu este exclus".

Potrivit directorului Orange Moldova, Ludmila Climoc, fiecare abonat al Orange poate participa la campania de colectare de fonduri. Pentru aceasta este necesar de trimis un SMS la numărul scurt 7474. Un SMS costă opt lei, iar Orange va dubla această sumă din contul companiei.

Reprezentantul Adjunct al UNFPA Moldova, Boris Gâlca, a menţionat că Fundaţia va acorda un suport de $100 mii. "Spre regret, avem foarte mulţi copii rămaşi acasă, fără supraveghere părintească, în urma migraţiei părinţilor peste hotare. Astăzi avem nevoie de cât mai multe iniţiative care ar proteja familia şi copilul şi ar stimula grija şi atenţia comunităţii faţă de aceşti copii", a subliniat Gâlca.

Sursa: Infotag