Tineri în politică



Ce ar determina un tânăr din Republica Moldova să devină membru de partid? Încerc să dau răspuns la această întrebare și realizez că motivele sunt pe cât se poate de diferite și individuale. 

Din punctul meu de vedere orice tânăr, care e membru de partid se regăsește în una din următoarele:
  • Doresc să obțină mai multă atenție
  • Socializare
  • Interes material
  • E în vogă
  • Susțin o doctrină politică
 
La această concluzie am ajuns după ce am cunoscut tineri din diferite partide. Din păcate majoritatea nu sunt decât persoane, care vor să se afișeze. În ultimul an a devenit în vogă să fii membru al unui partid. Probabil este datorită așa zisei lupte pentru libertate. Însă observăm că valul se retrage. De ce? Fiindcă am opținut libertatea? Nu cred. Pur și simplu e mai ușor să protestezi în stradă decât într-adevăr să muncești pentru a schimba ceva.
 
Unii consideră că aderând la vre-un partid poți obține careva avantaje materiale. Mi se pare atât de departe de realitate această motivare.
 
Din păcate un procent foarte mic aderă la partide politice fiindcă susțin o anumită doctrină politică și fiindcă doresc să se implice în procesul de dezvoltare a țării sale. În cele mai dese cazuri aceste persoane își sacrifică timpul liber și banii proprii fără a obține avantaje.
 
Cultura politică în rândurile tinerilor mă interesează cel mai mult, fiindcă sunt parte din ei. Fiindcă îmi doresc peste 10 ani alți deputați și miniștri. Fiindcă vreau ca peste 5 ani alegătorul să fie mai responsabil și să voteze în baza unor principii.
 
Sunt sigură că partidele politice ar trebui să mizeze mai mult pe calitatea membrilor săi și nu pe cantitate.

Sursa: altainlume