AJUTOR PENTRU FAMILIILE SOCIALMENTE VULNERABILE DIN MOLDOVA

La 2 august, Centru pentru Drepturile Copilului a oferit gratuit la patru familii sarace cu copii orfani din raionul Orhei produse alimentare si vestimentatie. Ajutorul material a fost distribuit in cadrul proiectului "Ajutor pentru familiile socialmente vulnerabile din Moldova", finantat de catre ACORN Foundation din Marea Britanie.

Beneficiarii acestui proiect sunt sase familii socialmente vulnerabile din raioanele Orhei, Calarasi si Cantemir care anterior nu au beneficiat de ajutor financiar sau material din partea organizatiilor umanitare. Fiecare familie este compusa din 5-6 membri, copii orfani fiind crescuti de rude, de bunici sau de numai un parinte. Din cauza veniturilor mici, tutorii si parintii nu-i pot asigura pe copii cu hrana si imbracamintea necesara. In plus, conditiile de trai ale acestor familii sunt inacceptabile, iar locuintele nu sunt conectate la conducta de gaz si apeduct. Desi pensionarii primesc indemnizatii pentru copiii aflati sub tutela/curatela, banii nu le ajung ca sa le asigure micutilor conditii de trai mai bune.

Scopul proiectului "Ajutor pentru familiile socialmente vulnerabile din Moldova" este de a asigura necesitatile primare familiilor vulnerabile din Republica Moldova. Timp de trei luni, Centru pentru Drepturile Copilului va distribui celor sase familii selectate produse alimentare si vestimentatie pentru copii. In plus, familiei Ghemu din satul Valcinet, raionul Calarasi, Centru pentru Drepturile Copilului si va acoperi toate cheltuielile necesare pentru conectarea gospodariei la conducta de gaz.

Saptamana viitoare Centru pentru Drepturile Copilului va distribui produse alimentare si haine pentru doua familii din raioanele Calarasi si Cantemir.

Centrul pentru Drepturile Copilului este o organizatie neguvernamentala a carei scop principal este protectia juridicasi de alta natura a copiilor si tinerilor. Beneficiarii Centrului pentru drepturile copilului sunt copii si tineri; specialisti care lucreaza cu copiii; Autoritatile Publice Centrale si Locale ce activeaza on domeniul protectiei drepturilor copilului; organizaaii nationale si internationale etc.

Telefon pentru relatii: (+373 22) 29-63-05, 079561892,

Irina Codrean, Manager PR