AUTORITATILE LOCALE TREBUIE SA PERCEAPA SECTORUL ASOCIATIV CA PE UN PARTENER

20070731_cooperarea.jpgAutoritatile locale din Republica Moldova ar trebui sa perceapa sectorul asociativ ca pe un partener si nu ca pe un concurent, a declarat Iaroslaw Bittel, presedintele Fundatiei "Terra Humana" din Polonia, care s-a aflat astazi la Balti, informeaza DECA-press.

"Atat in Republica Moldova cat si Ucraina exista probleme in contextul cooperarii dintre autoritati si organizatiile neguvernamentale. O astfel de situatie a fost candva si in Polonia, dar am depasit-o. Pentru Republica Moldova cel mai important este sa reusesti sa schimbi mentalitatea autoritatilor locale si sa-i faci sa inteleaga ca oamenii singuri stiu mai bine de ce au nevoie, doar ca trebuie sa stie unde sa se adreseze pentru a accesa fonduri pentru solutionarea problemelor identificate. Pentru a remedia aceasta situatie Fundatia "Terra Humana" implementeaza al treilea an in Republica diverse proiecte, sustine Iaroslaw Bittel.

Potrivit aceleiasi surse, cel mai recent proiect implementat, la Balti in perioada 31 iulie-2 august curent, de catre Fundatia poloneza respectiva este un training de instruire pentru sectorul asociativ din nordul Republicii Moldova si Ucraina despre experienta poloneza de cooperare dintre APL si ONG in procesul integrarii europene.

Sursa: DECA-press