HYDE PARK CERE ACCES LA ARHIVELE KGB-ULUI SI ADOPTAREA LEGII LUSTRATIEI

Asociatia Hyde Park cere acces la arhivele KGB-ului si adoptarea Legii lustratiei. Membrii si simpatizantii Asociatiei vor inainta aceste revendicari autoritatilor pe 28 septembrie (Ziua Internationala a Dreptului de a Sti), cind intentioneaza sa picheteze sediile Guvernului, Parlamentului, Presedintiei si Serviciului de Informatii si Securitate.

Potrivit Agentiei INFOTAG, Hyde Park a informat Primaria despre intentia de organizare a pichetarilor si considera ca nu ar trebui sa aiba probleme cu organizarea acestor actiuni de protest, dupa ce, anterior Curtea Suprema de Justitie a solutionat in favoarea Hyde Park-ului litigiile acesteia cu primaria, care nu dorea sa autorizeze actiunile de protest ale organizatiei. Asociatia afirma ca ar putea include pe lista revendicarilor si transmiterea in direct a sedintelor Parlamentului, Guvernului si ale Consiliului Municipal Chisinau.

Hyde Park saluta intentia postului de radio "Vocea Basarabiei" de a transmite in direct sedintele Legislativului, dar este ingrijorata "de reactia Parlamentului la aceasta initiativa legala" (deputatii nu au putut decide in privinta inceperii transmisiunilor).

"Credem ca si dezbaterile din Guvern, precum si sedintele Parlamentului local din Chisinau ar trebui sa fie transmise in direct sau inregistrate pentru o difuzare ulterioara, macar si nocturna, data fiind importanta lor sociala majora si interesul sporit al cetatenilor pentru felul cum isi tin promisiunile electorale alesii poporului", sustine Hyde Park.

Sursa: INFOTAG