A APARUT PRIMUL NUMAR AL PUBLICATIEI TRIMESTRIALE "REVISTA APELOR"

Recent, Miscarea Ecologista din Moldova, cu suportul Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare SDC, a lansat primul numar al publicatiei trimestriale "Revista Apelor". Publicatia este dedicata protectiei si utilizarii rationale a resurselor de apa din Moldova. Ea ofera spatiu pentru schimb de idei si propuneri, comentarii si dezbateri constructive la tema apei.

Subiectul primului numar este aprovizionarea cu apa potabila. In cadrul conferintei de lansare a publicatiei, Vladimir Garaba, presedintele Organizatiei Teritoriale Chisinau a Miscarii Ecologiste din Moldova a mentionat ca 70% din populatia Moldovei nu cunoaste care este calitatea apei pe care o consuma. Cea mai mare parte a locuitorilor rurali consuma apa din fantani si izvoare, care in proportie de 70-90% la suta contin substante cu impact negativ asupra sanatatii omului.

"Revista Apelor" este destinata publicului larg si se distribuie celor interesati. Printre cei care o primesc se numara autoritatile centrale, autoritatile publice locale, reprezentantilor "Apa-Canal" si a Asociatiilor consumatorilor de apa, ONG-uri. Revista este editata in limba romana, cu rezumate in limbile rusa si engleza.

Sursa: http://www.sdc.md