TINERII SINT NEMULTUMITI DE MODIFICARILE PE CARE PARLAMENTUL LE-A OPERAT LA LEGE



Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM), care intruneste citeva zeci de organizatii de tineret, este nemultumit de faptul ca Parlamentul a exclus din Legea cu privire la tineret prevederile care obligau autoritatile sa aloce circa 3% de la bugetul de stat si cele locale pentru finantarea programelor si actiunilor pentru tineret.

Ion Guzun, vicepresedinte al CNTM, a declarat pentru Agentia INFOTAG ca prevederile respective, desi nu se respectau, trebuiau sa ramina in vigoare. Tinerii sperau ca, odata cu imbunatatirea situatiei din tara, aceste prevederi vor incepe sa fie respectate.

In acest an, daca s-ar fi respectat prevederile Legii, circa 360 mln. lei urmau sa fie alocati tinerilor de la bugetul de stat, pe cind au fost alocati doar 3,27 mln. lei. "Excluderea prevederilor in cauza din Legea cu privire la tineret inseamna ca statul se dezice in genere de ideea finantarii actiunilor si programelor pentru tineri. Orice criza cu care Moldova se confrunta la moment nu putea constitui o motivatie de modificare a Legii cu privire la tineret. Acum putem conchide: tineretul nu mai reprezinta o prioritate a statului", sustin membrii CNTM.

Tinerii sint nemultumiti ca Parlamentul a modificat Legea la propunerea Ministerului Finantelor, fara sa consulte Ministerul Educatiei si Tineretului, organizatiile de tineret.

Sursa: INFOTAG