Aflux mare de noi membri in Uniunea Jurnalistilor Mediasind Republica Moldova



Astazi (18.07.2007) Biroul Permanent al Uniunii Jurnalistilor Mediasind din Republica Moldova a fost convocat pentru a examina mai multe cereri de aderare la cea mai mare organizatie reprezentativa a jurnalistilor profesionisti. Cele mai numeroase cereri au venit din partea grupului de jurnalisti care au constituit echipa de pana la privatizare al postului de radio Antena C.

Ana Lucia Culev, Victoria Cusnir, Viorica Mija, Mariana Vasilache, Valentina Luchian, nume de referinta care au facut glorie postului public Antena C, dar si Sorina Stefarta de la cotidianul national "Timpul", Iulian Fruntasu de la portalul Europa.md, Silvia Grosu, doctor, lector la Universitatea de Stat din Moldova au motivat aderarea lor la Uniunea Jurnalistilor invocand necesitatea de solidaritate si imperativul consolidarii randurilor jurnalistilor care doresc sa participe cu experienta, curajul si profesionalismul lor la reformarea domeniului mass-media in Republica Moldova, domeniu controlat in cea mai mare parte de Puterea politica.

In acest context transformarea Uniunii Jurnalistilor intrun sindicat autentic, afiliat la Uniunea Sindicala Mediasind Romania si la Federatia Internationala a Jurnalistilor este un inceput de bun augur.

In total astazi la Uniunea Jurnalistilor au aderat 11 lucratori ai mass-media scrise, audiovizuale si electronice care au intrunit, conform statutului, calitatea de jurnalist profesionist. Varsta medie a noilor aderenti este de 32 de ani

Tot azi, Biroul Permanent al UJM a cooptat in componenta sa un nou membru, pe jurnalistul si editorialistul Petru Bogatu.

La propunerea presedintelui Valeriu Saharneanu, Biroul Permanent a confirmat doua functii de vicepresedinti ai UJM care au revenit lui Petru Bogatu si jurnalistei Corina Fusu.

Secterariatul Uniunii Jurnalistilor

Mediasind din Republica Moldova