O mie de vise senine




vise de atelierDemult-demult, când am mers pentru prima oară în Suedia m-au impresionat geamurile localnicilor, multe flori şi …foarte puţine perdele. Pe atunci toate adresele şi parolele mele de pe Internet conţineau cuvântul „senin”. Între timp mi-am obişnuit familia să doarmă cu geamurile neacoperite, iar „senin” a devenit codul pentru a intra în casa mea virtuală.

Într-o zi, când îmi planificam o vizită de serviciu la Bucureşti m-am uitat pe net ce evenimente senine desfăşurau în perioada respectivă în capitala României. Întotdeauna când merg în deplasări de serviciu îmi rezerv un mic spaţiu de timp personal şi încerc să fac ceva pentru sufletul meu. Evident, că timpul pentru stări senine este foarte scurt atunci când mergi la o conferinţă (de ex.), aşa că uneori mai rămân o zi din contul meu în oraşul de deplasare. Cum ziceam, mă pregăteam să merg la Bucureşti, căutam evenimente senine pe net şi am dat de blogul Alexandrei Sandu. Am rămas încântată din prima clipă de ideea ei de a realiza un proiect fotografic cu o mie de visători şi mi s-a părut o mică aventură senină să ajung să visez într-o seară în studioul Alexandrei. Am comunicat scurt cu Alexandra pe net şi într-o seară de sâmbătă, când e o revelaţie să te plimbi prin centru istoric al Bucureştiului, l-am smuls dintr-un hotel de lux cu acces gratis la net ;) pe colegul meu Eduard Mihalaş şi am mers să pozăm.

Alexandra are un atelier luminos, romantic şi senin precum lucrările ei. Alexandra Sandu îl mai are în atelier şi pe Şerban Ionescu care, cu acorduri senine la chitară, „conduce” vizitatorii într-o stare cu vise zâmbitoare. Eu am visat la o zi senină în care copii mei, Teia şi Mircea, vor fi mari şi vor cânta la chitară, vor face fotografii extraordinare sau, pur şi simplu, vor fi excepţionali de senini şi fericiţi pe deplin… Cât Alex mi-a surprins visul pentru proiectul ei, Eduard sau Şerban ne-au surprins pe noi în proces (prima foto).

S-ar putea ca într-o bună zi Alex să intre cu ideea aceasta în “Cartea Guinness”, iar până atunci am să-i duc şi copii mei la pozat ;)

0605_eduard de Alex0604_antonita de Alex

Foto (cu subsemnata şi Eduard Mihalaş) realizate de Alexandra Sandu.


Posted: 2010-02-23 02:17:01

Blog | Senin