SCOALA DE STUDII AVANSATE IN JURNALISM A LANSAT PRIMA PROMOTIE



Scoala de Studii Avansate in Jurnalism (SSAJ) a acordat, sambata seara, certificatele de absolvire unei noi generatii de jurnalisti, pe care a pregatit-o timp de zece luni. Cei 19 tineri au absolvit cu merite si cu merite deosebite.

La ceremonie, care a avut loc la hotelul "Jolly Alon", au fost prezenti fondatorii scolii, traineri locali si internationali, jurnalisti si potentiali angajatori. Potrivit lui Vitalie Dogaru, coordonatorul academic al acestei scoli, absolventii "vor trebui sa-si impuna cunostintele si valorile invatate aici, deoarece nu toate institutiile mass-media sunt gata sa accepte formatul si conceptele lor jurnalistice". Administratia scolii va incerca sa mentina legatura cu fostii studenti in scopul crearii unui grup de sprijin pentru cei aflati in dificultate privind angajarea, precum si pentru a sustine financiar ideile si proiectele venite din partea lor.

Scoala de Studii Avansate in Jurnalism de la Chisinau, in parteneriat cu Scoala de Jurnalism a Universitatii din Missouri (SUA) si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor cu sediul la Paris, a fost conceputa in baza unor programe postuniversitare avansate de jurnalism din intreaga lume si ofera un curs de jurnalism pentru absolventii universitatilor din RM, inclusiv din regiunea transnistreana.

Daniela Borodachi,
absolventa SSAJ,
pentru TIMPUL