Lansarea proiectului ,,Tineri și integri” în satul Balasinești



Asociația Obștească TINERI ACTIVI în parteneriat cu Gimnaziul Balasinești se află printre câștigătorii Programului de Granturi Locale în Regiunea de Dezvoltare Nord „Cetățenii și organizațiile societății civile – împreună împotriva corupției”, cu valoarea grantului de 200 990 lei.

Lansarea proiectului ,,Tineri și integri”, în cadrul căreia a fost realizată familiarizarea cu conceptul proiectului, având ca scop: Prevenirea corupției prin crearea unei culturi de intoleranță față de corupție în rândul elevilor și tinerilor din satul Balasinești, raionul Briceni s-a desfășurat la data de 31.01.2023 în incinta Sălii festive a Gimnaziului Balasinești.

Ulterior a urmat semnarea acordurilor de parteneriat cu 9 instituții partenere.

Domnul Stirbu Vitalie, șef al Direcției Învățământ Tineret și Sport (DÎTS) Briceni, a menționat că susține așa inițiative care contribuie la dezvoltarea procesului educațional și apreciază activitatea managerului Nalban Mariana, care continuă implementarea proiectelor în instituția dată.

Primarul satului Balasinești și-a exprimat atitudinea pozitivă vizavi de acest proiect, care v-a implica întreaga comunitate, menționând că prevenirea corupției este o temă dureroasă care trebuie abordată de pe băncile școlii și până la maturitate.

Activitatea a fost derulată în cadrul Proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” cofinanțat de Uniunea Europeană și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și este implementat de Agenția de Cooperare Internaț

Articol adaugat de: Asociația obștească TINERI ACTIVI
Alte articole de la acest autor: