Aerul de munte facilitează comunicarea



altMembrii Asociației Tinerilor Basarabeni din Iaşi au participat, în perioada 12-14 februarie, la seminarul de formare: ”Team-management și bariere în comunicare”. Adunînd un număr de 26 de participanți, studenții și elevii basarabeni au învățat despre principiile lucrului în echipă, despre cum pot fi depăşite barierele personale și despre calitățile pe care trebuie să le posede un lider de succes. Seminarul s-a desfăşurat la Durău, iar tinerii au reușit să îmbine orele de trainig cu clipele petrecute pe pîrtia din stațiune sau în vîrful muntelui Ceahlău, la înălțimea de 1900 de metri. Cele trei zile petrecute la munte au avut scopul de a consolida echipa ATB, dar și de a oferi un spațiu mai favorabil pentru însușirea competențeor propuse.

În prima zi, după cazare și două ore petrecute pe pîrtia din Durău, a avut loc un training despre comunicare și despre barierele întîmpinate. Tinerii au discutat despre importanța componentelor de bază ale comunicării: emițător, canal și receptor; unul dintre subiectele abordate a fost importanța limbajului nonverbal și paraverbal în procesul de comunicare, iar toate exemplele au fost valorificare prin jocuri. În cea de-a doua zi, au fost puse în aplicare lucrurile învățate în ziua precedentă: a fost nevoie de un puternic spirit de echipă pentru a ajunge la altitudinea de aproape 2000 de metri și de competențe de comunicare elaborate pentru a traversa pădurea deasă, cu zăpadă pînă aproape de brîu. După un mic popas la cabana Fîntînele, excursia a continuat pînă la vîrful Toaca, oferind una dintre cele mai frumoase priveșliști de pe muntele Ceahlău. Masivul Ceahlău este constituit dintr-un sistem de culmi dispuse radial, avînd altitudini ce variaza între 1000-1300 metri și care converg către cele două puncte mai înalte: Vîrful Ocolașul Mare - 1907 metri și Vîrful Toaca - 1904 metri.

A treia zi a fost una de relaxare și de afecțiune, pentru că băieții din Asociație au avut inspirația să surprindă fetele cu un hol plin de baloane în formă de inimă chiar de dimineață. Seminarele au fost ceva mai lejere, după un traseu lung și anevoios, fiind bazate mai mult pe jocuri de autocunoaștere. Cele trei zile s-au încheiat, readucînd membrii ATB la Iași cu și mai multe forțe.


basarabeni

echipa iasi


iasi echipasurpriza