Consiliile Elevilor din nordul și sudul țării s-au întrunit într-o Conferință de totalizare a rezultatelor miniproiectelor implementate



Data de 28 octombrie 2022 este una deosebită pentru Consiliile Elevilor din nordul și sudul țării. Aceasta se datorează faptului că ei au avut posibilitatea de a se întruni în cadrul unei Conferințe de totalizare a rezultatelor miniproiectelor implementate în instituțiile de învățământ pe care le reprezintă.

În partea introductivă, cu un cuvânt de salut a venit dl. Sinchevici Eugen, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care la rândul lui a fost cândva parte a Consiliului Elevilor.

Dna Ana Corețchi, directoare de proiect Fundația Soros Moldova, în discursul său a încurajat elevii să fie la fel de dedicați în ceea ce fac, căci astfel vom avea rezultate frumoase.

Activitatea a fost desfășurată în 4 sesiuni, fiind moderată de experții implicați în proiect.

Prima sesiune a fost intitulată ”Omul de lîngă mine” și a avut scopul de face cunoștință și a exprima ce înseamnă pentru cei prezenți Consiliul Elevilor.

A doua sesiune ”Camera! Motor! Acțiune!” a fost foarte interactivă, căci fiecare Consiliu a prezentat rezultatele obținute în urma miniproiectului implementat printr-un video-u realizat de ei. Astfel, au fost ecranizate 8 video-uri. În urma fiecărei prezentări se organiza o rundă de întrebări-răspunsuri.

”Eu Învăț” este genericul sesiunii 3, care s-a bazat pe lecțiile și practicile culese din miniproiectele implementate. S-a lucrat în echipe, formate din membri CE din diferite instituții de învățământ, apoi s-au prezentat rezultatele.

Sesiunea a patra ”Eu-acCElerator al schimbării pozitive în comunitate” a fost axată pe inspirarea membrilor CE prin exemple de tineri care în perioada de liceu au fost implicați în Consiliile Elevilor și în prezent sunt personalități de succes. Aceștia sunt: Morari Milena și Guțu Adrian.

Vă reamintim că proiectul „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” se implementează în două regiuni ale țării, Nord și Sud, de către două organizații partenere: Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Centrul ”CONTACT-Cahul” cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros Moldova.

Participanții evenimentului au fost membrii Consiliilor Elevilor, împreună cu mentorii din 8 licee partenere: LT ”M. Sadoveanu”, satul Giurgiulești, raionul Cahul; LT ”M. Eminescu”, satul Slobozia Mare, raionul Cahul; LT ”I. Voda”, municipiul Cahul; LT ”C. Spătaru”, orașul Leova; LT ”B.P.- Hasdeu”, orașul Drochia; LT ”Petru Rareș”, municipiul Soroca; LT ”Ion Creangă”, municipiul Soroca; LT ”Visoca”, satul Visoca, raionul Soroca.20