TINERII DE PE AMBELE MALURI CONSTRUIESC PODURI DE PRIETENIE



"Tinerii de pe ambele maluri construiesc poduri de prietenie" este genericul scolii de vara, organizata la tabara "Giocel" din Causeni, transmite DECA-press. La scoala de vara, care se desfasoara in perioada 2-8 iulie, participa 50 tineri din regiunea transnistreana, elevi la liceele din Bender, Tiraspol, Dubasari, Rabnita si Grigoriopol, si 50 tineri din alte localitati ale Republicii Moldova.

Aici tinerii sunt instruiti privitor la modul de activare in cadrul clubului de tineret din localitatea de bastina: cum sa organizeze diverse activitati de ocupare a timpului liber in randul tinerilor; cum sa editeze un ziar al clubului; metode de consolidare a echipei; comunicarea eficienta si solutionarea conflictelor.

Scoala de vara este organizata de Asociatia "Evrica" din orasul Rabnita, Corpul Pacii si Organizatia Nationala a Scoutilor din Moldova, cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova. Activitatea este parte a proiectului "Consolidarea sectorului asociativ de tineret din regiunea transnistreana".

Sursa: DECA-press