“Părinţii din Sarata Galbenă sunt cointeresaţi de respectarea obligaţiunilor părinteşti”



poza_finalÎn jur de 25 de părinţi ai beneficiarilor Centrului Comunitar de Asistenţă Socială pentru copii în situaţii de risc "Viitorul" din comuna Sarata-Galbena, raionul Hânceşti, au participat pe 28 ianuarie la cel de-al treilea atelier de comunicare, "Obligaţiile părinteşti", organizat in cadrul campaniei de comunicare "Părinţi instruiţi - copii fericiţi".

Scopul atelierului de comunicare a fost de a-i informa pe părinţi, reprezentanţi ai familiilor social vulnerabile, despre obligaţiunile părinteşti fundamentale şi de a-i detrmina să le respecte în viaţa de zi cu zi în cadrul familiei.

Invitaţii atelierului au fost asistentul social al Primăriei comunei Sarata Galbenă şi şeful adjunct pe educaţie din cadrul liceului theoretic “Universum”, care şi-au exprimat intenţia de a-i ajuta pe părinţi, beneficiarii atelierului, să-şi exercite obligaţiunile prin acordarea de sfaturi, ajutor şi susţinere.

“Este al treilea seminar din cadrul campaniei de comunicare, dar vrem să subliniem deja rezultatele şi eficienţa comunicării prin faptul că la această întîlnire am avut şi tătici, cei pe care de obicei este mult mai greu să-i determini să se implice în procesul de educare a copilului”, a menţionat Olesea Topal, facilitatorul campaniei de comunicare.

Campania de comunicare "Părinţi instruiţi - copii fericiţi" este desfăşurată de către Asociaţia Obştească "Copii în siguranţă" în parteneriat cu Asociaţia Obştească pentru copii şi tineri cu disfuncţii locomotorii "Stoicii" din mun. Bălţi, în cadrul proiectului "Sporirea vizibilitatii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare", implementat de către Asociaţia Specialiştilor în Relaţii Publice şi Comunicare în parteneriat cu PNUD Moldova, cu susţinerea financiară a ambasadei SUA la Chişinău şi cu participarea companiei Orange.