CEA MAI BUNA PROMOVARE ESTE CALITATEA SERVICIILOR



Centrul Media de Comunicare pentru Democratie din Criuleni a organizat vineri, 29 iulie, un seminar pentru organizatiile neguvernamentale din raion cu genericul "Promovarea serviciilor sectorului neguvernamental". In cadrul lui reprezentanti ONG din Izbiste, Cruglic, Mascauti, Criuleni, Dubasarii Vechi au aflat si au exersat diverse modalitati de promovare a serviciilor sectorului neguvernamental si a organizatiilor.

Filmul despre activitatile ONG "Femeia si copilul - Protectie si Sprijin", produs de echipa lui Boris Bechet, a impreisonat prin continut si calitate, iar filmul "Afara roiesc intunerici" realizat de un grup de tineri din Criuleni - prin insistenta tinerilor de a se impune in comunitate, utilizind doar inspiratia si o camera de luat vederi.

In cadrul evaluarii participantii au remarcat ca promovarea serviciilor este un element de importanta vitala pentru organizatii or, asigura si trasparenta, dar permite si recrutarea voluntarilor, largirea ariei de parteneri, sustinatori. Fiecare din cei prezenti a facut o lista de metode promotionale, iar in prima parte a seminarului ONG-istii din Criuleni, Cruglic, Izbiste au scris comunicate de presa pentru ONG "Strengarel" din Izbiste, aflat la inceput de activitate, care au fost evaluate de voluntarul Corpului Pacii din Criuleni, David Anderson. Evaluind posibilitatile si resursele participantii au convenit ca:

  • Pliantele, fluturasii, comunicatele de presa, mesele rotunde, rapoartele anuale, articolele in mass- media, "Ziua usilor deschise", expozitiile -foto sunt cele mai accesibile forme de promovare a serviciilor pentru incepatorii cu bugete modeste.

  • Produsele audiovizuale (spoturile radiofonice, filmele documentare,), paginile-web sunt elocvente, dar necesita surse impunatoare pentru echipele ce activeaza in mare parte in baza de voluntariat si nu dispun macar de un computer.

  • Cea mai buna promovare este calitatea serviciilor.

La etapa evaluarii, participantii au facut o diferenta intre metodele directe si indirecte de promovare a organizatiilor neguvernamentale.

Seminarul a fost organizat in cadrul proiectului: "Responsabilitate, Implicare Transparenta, Parteneriat-pentru progres comunitar" implementat cu sprijinul financiar al de Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala si al Fundatiei Soros- Moldova.