Abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari



305188901 740242703687001 2682589870195167073 nÎn data de 03-04 septembrie 2022, a avut loc modulul II de instruire la subiectul: Introducere în aspecte legislative – domeniul voluntariat, organizat în cadrul proiectului „Abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari”. Proiectul este implementat de către Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor și finanțat din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Modulul II a avut scopul de a motiva și sprijini coordonatorii de voluntari din cadrul Instituțiilor Gazdă a Activității de Voluntariat în completarea documentației ce vizează lucrul în domeniu, precum și procedura de obținere și completare a carnetelor de voluntariat.

Timp de două zile participanții au abordat mai multe subiecte printre care regulamentul intern cu privire la implicarea voluntarilor în activitatea instituțiilor și desigur despre necesitatea voluntariatului în activitate organizației gazdă.

Cel mai important moment discutat la seminar a reflectat completării dosarului voluntarilor în carul organizației și prevederile legislative pentru întocmirea contractului de voluntariat.

Partea aplicativă a evenimentului axată pe studiu de caz concret a desfășurat pașii de analiză individuală a actelor, a dosarului personal al voluntarului, procedura de solicitare/eliberare a carnetelor de voluntariat, completarea registrelor de evidență a voluntarilor, carnetelor de voluntariat și certificatelor nominale de voluntariat.

La final participanții au plecat cu cunoștințe, emoții pozitive, dar cel mai important lucru realizat rămâne a fi experiența trăită.

În continuare urmează modulul 3 de instruire la tema: Tehnici de motivare și gestionare a echipei de voluntari – 17-18 septembrie 2022;

Dacă sunteți curioși să urmăriți și alte succese ale beneficiarilor noștri, fiți cu pe noi.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa către Anișoara Bezărău, coordonator de proiect, 068093861.

Proiectul este implementat de către Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor și finanțat din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău