ALIANTA ANTICORUPTIE VA MONITORIZA CAZUL RETINERII MEMBRILOR CCA DE CATRE CCCEC



Alianta Anticoruptie este ingrijorata de aparentele nereguli sesizate de organizatiile neguvernamentale mass-media si avocatii celor trei membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), care au fost suspectati de luare de mita si retinuti de catre functionarii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si a Coruptiei (CCCEC).

Alianta Anticoruptie a adresat o scrisoare CCCEC in care solicita informatii detaliate pe marginea acestui caz, declarand ca vor monitoriza acest caz indeaproape.
Potrivit unui comunicat de presa al Aliantei, odata ce situatia va fi examinata, membrii acesteia se vor pronunta pe marginea retinerii membrilor CCA printr-un comunicat separat.
Alianta Anticoruptie este o uniune benevola din care fac parte circa 30 de organizatii neguvernamentale din R. Moldova, ce au drept scop sa contribuie la diminuarea fenomenului coruptiei in societate.

CCCEC a initiat, acum doua saptamani, o procedura penala pe faptul estorcarii si pretinderii unei sume de 60 mii euro de unii membri ai CCA de la directorul unei intreprinderi care presteaza servicii emisie TV, pentru eliberarea licentei de emisie, cu ulterioara protejare a activitatii firmei. Ca banuiti au fost recunoscuti Ruslan Plesca si directorul unui radiodifuzor din Balti, pe numele carora au fost eliberate mandate de arest preventiv. Dupa depozitiile acestora, colaboratorii Centrului au inceput cercetarea penala de complicitate la comiterea infractiunii in privinta altor membri ai CCA Ludmila Vasilache si Valeriu Soltan.

Ludmila Vasilache, dar si colegul sau de CCA Vlad Turcanu, care de asemenea a fost retinut pentru o perioada la Centru, nu exclud ca actiunile CCCEC sunt consecinta a activitatii din cadrul Consiliului si deciziilor care au fost adoptate la insistenta lor in ultimul timp. Vasilache a declarat, intr-o conferinta de presa, ca masiva campanie de intimidare a unor membri CCA ar putea fi explicata prin incercarea lor de a schimba lucrurile. Vasilache, Turcanu si Valeriu Frumusachi au fost autorii avertizarilor publice aplicate, in premiera, in campania electorala Companiei "Teleradio-Moldova" si postului de televiziune NIT.

Sursa: Info-Prim Neo