Activitate de semnare a Acordurilor de parteneriat cu localitățile beneficiare a Programului de susținere a inițiativelor locale



8La data de 11 ianuarie curent, AO Centrul ”CONTACT-Cahul” a organizat o activitate de semnare a Acordurilor de parteneriat cu localitățile beneficiare a Programului de susținere a inițiativelor locale, componentă a proiectului ”Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”.

În prima parte a evenimentului, în cuvântul său de salut, dl Mihail Cucereanu a felicitat finaliștii pentru implicarea de care au dat dovadă și au fost încurajați în activitățile care urmează.

Pentru o relatare mai detaliată a inițiativelor locale, fiecare reprezentantă a grupului de inițiativă a făcut o prezentare a ideilor de proiecte, care urmează a fi implementate în localitățile beneficiare:

  • Comuna Zîrnești, raionul Cahul – ”Copii și părinți în era digitală”, dna Donica Florina;
  • Municipiul Cahul – Promovarea acceptării pozitive, necondiționate și empatice a femeii în societate”, dna Gîscă Larisa;
  • Satul Andrușul de Jos, raionul Cahul – ”Egalitate cu acces în totalitate”, dna Raru Diana.

Partea a doua a activității a fost una instructivă, în cadrul căreia au fost aduse la cunoștință regulile de asigurare a vizibilității prin prezentarea Ghidului de comunicare pentru partenerii de implementare a proiectului de către dna Viorica Cecan, specialistă în comunicare. De asemenea, dna Radu Oxana, jurista organizației, a prezentat Regulile de documentare a mijloacelor financiare.

Dna Cristina Lupan, coordonatoarea proiectului, a prezentat conținutului Acordului de parteneriat cu localitățile beneficiare a Programului de susținere a inițiativelor locale, în urma căreia evenimentul a fost încununat de semnarea propriu-zisă.

Această activitate a fost realizată de către Asociația Obștească Centrul ”CONTACT-Cahul” și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

#EVAProject # UNWomen #UNICEF #ImpreunaMaiPuternici #EU4Cahul #EU4Ungheni #EU4Moldova #StrongherTogether #GenerationEquality #TeamEurope