Centrul CONTACT dezvoltă capacitățile trainerilor din stânga Nistrului



OSCE so meCe este și cum are loc evaluarea unei organizații, care sunt bazele managementului de proiect și ce trebuie să cunoască ONG-urile despre utilizarea rețelelor sociale? La aceste subiecte au fost capacitați 60 de reprezentanți ai organizațiilor necomerciale, lideri comunitari și activiști de pe malul stâng al Nistrului, în cadrul unor ateliere de instruire.

Cele trei master-class-uri au fost facilitate de traineri începători, care au urmat un curs de dezvoltare a capacităților de formator în anul 2019-2020, organizat de Centrul CONTACT, în cooperare cu Misiunea OSCE în Moldova.

Cele trei master-class-uri au fost organizate la subiectele:

  • Analiza și evaluarea activităților din cadrul ONG-urilor, moderat de Galina Burlaca;
  • Bazele managementului de proiect în cadrul ONG-urilor, moderat de Vitalii Stasiuc;
  • Rețele IT pentru ONG-uri și bazele utilizării acestora, moderat de Olga Nevelskaia.

Una dintre participantele la cursul de formare a trainerilor în 2020 a fost Olga Nevelskaia. În perioada august-septembrie 2021, Olga a avut posibilitate să folosească cunoștințele și capacitățile de formatoare, ajutând reprezentanții organizațiilor necomerciale, liderii comunitari și activiștii de pe ambele maluri ale Nistrului, care au participat la master-class, să-și dezvolte competențele de utilizare a platformelor social media și de creare a conținutului online.

Fiecare training livrat este o căutare nouă și interesantă. Este întotdeauna captivant, pentru că fiecare participant/ă are propria experiență și percepție față de anumite subiecte. Nu există nici o îndoială că experiența offline ar fi fost mai interesantă, în special din punct de vedere practic, și, prin urmare, întotdeauna mai satisfăcătoare, dar nici online nu este lipsit de rezultate. Personal, îmi place să lucrez offline, să interacționez activ cu publicul, să fac exerciții practice și să văd rezultatele”, povestește Olga Nevelskaia despre experiența ei în calitate de formatoare.

Pe durata întregului proces, cei trei traineri au fost susținuți de mentorul Serghei Lîsenco, care a curat atât agenda instruirilor, cât și a ghidat participanții să folosească noi metode și tehnici de aplicare în predarea online.

Precizăm că instruirile au avut loc în cadrul proiectului „Consolidarea încrederii pe ambele maluri ale Nistrului prin sporirea capacităților locale și a protecției drepturilor omului”, implementat de Centrul CONTACT cu suportul financiar al Misiunii OSCE în Moldova.