Sesiune de informare privind regulile de participare la Apelului II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud



Sesiune de informare privind regulile de participare la Apelului II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud.

În jur de 40 reprezentanți ai sectorului asociativ au participat vineri, 27.11.2020 la o sesiune de informare privind regulile de participare la Apelului II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud.

În cadrul activității au fost explicate detaliat condițiile de participare și în mod practic s-a lucrat la procedura de aplicare.

Vă reamintim Apelul II a fost lansat la data de 24.11.2020 având bugetul în sumă de 87000 Euro.

Astfel, se planifică contractarea a 3 OSC-uri pentru implementarea proiectelor în următoarele condiții:

  1. Abilitarea cetățenilor din orașul Basarabeasca în domeniul eficienței energetice. Bugetul proiectului -10000 Euro;
  2. Abilitarea cetățenilor din orașul Leova și localitățile raionului Leova (Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui) în domeniul asigurării cu servicii de apă și canalizare. Bugetul proiectului - 30000 Euro;
  • Abilitarea cetățenilor din localitățile Regiunii de Dezvoltare Sud în scopul creșterii rezistenței la situații de criză. Bugetul proiectului- 47000 Euro.

Termenul de aplicare pentru OSC-urile din RDS este de 14 decembrie 2020, iar contractarea estimativă a OSC-urilor selectate va fi cu cel târziu 1 februarie 2021.

Informații suplimentare găsiți pe site-ul proiectului www.eu4civicsociety.md.

Echipa Centrului CONTACT-Cahul Vă urează succes !

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 - septembrie 2021.