Ședințe de prioritizare a problemelor locale identificate de membrii Juriilor Cetățenești Locale



109720670 741809556389797 4958697858854786669 nDezvoltarea comunitară este un proces prin care o comunitate îşi mărește gradul de bunăstare, iar membrii acesteia, acționează voluntar, conștient şi planificat.

Pentru a contribui la creșterea gradului de bunăstare, Organizatorii Comunitari din cele 5 localități beneficiare ale proiectului, au organizat ședințe de prioritizare a problemelor locale – identificate în comunitate prin intermediul chestionarelor realizate din ușă în ușă, la telefon, dar și online.

Astfel, în perioada 15-21 iulie, diferiți actori comunitari din localitățile: Andrușul de Jos, Albota de Jos, Borogani, Taraclia de Salcie și Țiganca, au participat la ședințe de prioritizare a problemelor, un proces democratic, deschis și participativ. Fiecare problemă a fost analizată ținând cont de câteva criterii: este locală, sunt resurse disponibile și suficiente, cât este de urgentă, este pe puterea grupului, care sunt termenii de realizare și influența asupra mediului.

Din totalitatea problemelor identificate, a fost aleasă doar una, care urmează a fi rezolvată în perioada următoare de către Juriile Cetățenești Locale în colaborare cu APL pe principiul 3 la 1: componenta de mini grant în valoare de 400 USD, contribuția APL în valoare de 400 USD și contribuția comunității în valoare de 200 USD.

Aceste activități au fost desfășurate cu implicarea unui număr redus de persoane și cu respectarea tuturor cerințelor impuse de pandemia Covid-19.

Reamintim că această activitate este parte a proiectului Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Dacă doriți să vizualizați mai multe fotografii, accesați http://contact-cahul.md/263-edine-de-prioritizare-a-problemelor-locale-identificate-de-membrii-juriilor-ceteneti-locale.html