CENTRUL "PRO-EUROPA" DIN BALTI ISI DORESTE O STRATEGIE DE COLABORARE CU JURNALISTII



Pe 15 iunie, 15 reporteri si redactori de la ziarele independente si publice locale din nordul republicii au punctat reperele unei strategii de colaborare intre publicatiile pe care le reprezinta si Centrul Interactiv European "Pro-Europa". Strategia urmeaza a fi finalizata pana la finele lunii august si va sta la baza activitatii de mai departe a Centrului "Pro-Europa" din Balti, comunica DECA-press.

Ziaristii s-au aratat interesati de reflectarea in presa a tematicii europene si de promovare a euro-optimismului, insa pentru aceasta, spun ei, este nevoie de careva studii de documentare si intruniri cu ziaristi care au experienta in acest domeniu.

Directorul Centrului "Pro-Europa", Vlad Ghitu, a spus pentru DECA-press, ca institutia pe care o reprezinta va intensifica colaborarea cu ziaristii din regiunea de nord in ceea ce priveste informarea si sustinerea acestora in contextul reflectarii relatiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeana (UE). Necesitatea acestei colaborari este explicata prin faptul ca multe dintre publicatiile locale nu reflecta deloc tematica europeana, altele insa se rezuma doar la articole informative despre UE si institutiile sale, a mai spus Vlad Ghitu.

In luna iulie publicatiile private si publice locale din nordul republicii ar putea semna un memorandum de colaborare cu Centrul Interactiv Europrean "Pro-Europa" din Balti.

Sursa: DECA-Press