COVID-19. Statele Unite oferă Chișinăului asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari



ambasada sua chisinau moldova1 640x360Statele Unite ale Americii, prin intermediul USAID, oferă Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari, în contexul răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus.

Acest sprijin financiar se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani.

„Ca parte a angajamentului de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente, și altele.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Amintim că în Republica Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar două persoane au decedat din cauza COVID-19. La 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică.

 

Sursa: Cotidianul