Lansarea Coaliției Locale pentru Transparența Bugetară a orașului Fălești



În cadrul ședinței de creare, au fost aprobate cererile membrilor coaliției, discutarea și aprobarea regulamentului de activitate.

Despre rolul, mecanismele de implicare a cetățenilor în consultarea, adoptarea si monitorizarea executarii bugetului obstesc al urbei, asigurarii transparentei activitatii APL membrii coaliției au fost instruiti în cadrul primului seminar de informare.

Coaliția Locală pentru Transparența Bugetară este o asociație informală formată din membri voluntari, ce promovează principiile de bună guvernare, îmbunătățirea transparenței bugetare, promovarea activizmului civic și implicarea cetățenilor în soluționarea problemelor cu care se confrunta locuitorii or. Fălești, activează în baza regulamentului aprobat la ședința de constituire.

Membrii Coalitiei locale pentru transparenta bugetara au participat deja la lansarea proiectului, audierile publice, comisiile de specialitate si sedintele Consiliului local Falesti, in cadrul carora au fost puse in discutie proiectul bugetului orasului Falesti pe anul 2020. In scopul asigurarii implementarii cu succes al proiectului si sustinerii activitatii Coalitiei locale pentru Transparenta Bugetara dupa finalizarea proiectului, AO „CUTEZATORUL” a incheiat un acord de colaborae cu primaria orasului Falesti.

Coaliția locală pentru Transparență Bugetară a orașului Fălești a fost creată în cadrul proiectului "Parteneriat pentru buna guvernare și dezvoltare locala a orasului Fălești" implementat de AO "CUTEZATORUL" în parteneriat cu AO "Rural Nord" si Centrul pentru Cooperare al Tineretului, primaria Falesti, finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” si partenerului regional Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”.
 #dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety