Învață să dăruiești alături de Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei în Republica Moldova



PPPDF Filantropie logo FINAL

În perioada 19 septembrie și 29 octombrie 2019, Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din RM a organizat sesiuni de informare privind susținerea filantropiei pentru reprezentanții OSC-urilor și a business-ului local, din zona centru a țării. Evenimentele au avut loc în Chisinău, fiind moderate de către Oxana Miron- specialist lobby și advocacy AO Concordia, membru al Consiliului PPDF. La evenimente au fost prezenți peste 40 de persoane.

Agenda evenimentului a cuprins următoarele teme de discuție:

  • Prezentarea activităților desfășurate în cadrul Platformei pentru promovarea și dezvoltarea filantropiei și a planului de acțiuni pentru anul 2019
  • Desfășurarea activităților filantropice în zona de nord și sud a RM: realizări, probleme, propuneri
  • Discutarea și aprobarea recomandărilor pentru perfecționarea activității Platformei și a oportunităților de aderare.

Participanții au interacționat activ și au abordat mai multe teme de interes comun, din prisma propriilor experiențe legate de subiectul filantropiei. În opinia lor, ar fi bine să se ia în considerare crearea unor mecanisme de stimulare a filantropiei, anumite înlesniri fiscale, facilitarea serviciilor bancare, reglementarea legislației în domeniul dat, iar conceptul de donație să fie promovat ca o modalitate bună de responsabilizare și educare a oamenilor. În concluzie, este necesar de a prezenta în continuare rezultate, asigurând sustenabilitatea filantropiei în Republica Moldova.

PPDF își propune să devină un element de coeziune pentru organizațiile neguvernamentale și agenții economici, în vederea creșterii impactului și eficienței acțiunilor sociale filantropice, ca răspuns coerent la provocările actuale din societate. A sosit momentul ca practica filantropiei să devină una dintre strategiile de dezvoltare preferate, fiind un apel la dorința oamenilor de a se ajuta reciproc și de a construi împreună ceva durabil.

PPDF îndeamnă organizațiile interesate să se alieze cu scopul de a dezvolta practica filantropiei în Moldova, deoarece este o modalitate eficientă și actuală de a genera oportunități pentru soluționarea problemelor din societate.

Detalii despre Platforma pentru Dezvoltarea Filantropiei găsiți accesînd acest buclet: https://www.contact.md/doc/Platforma-Filantropie.pdf

Sunteți bineveniți să deveniți membru ai Platformei și să vă informați în legătură cu desfășurarea activității Platformei, accesând link-ul paginii de facebook https://www.facebook.com/filantropie.md/ sau să ne scrieți la adresa de email: platformappdf@gmail.com

Acest proiect este ca parte componentă a Suportului de Asistență Tehnică în Republica Moldova, fiind gestionat de către Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL). Proiectul este implementat grație Centrului Internațional pentru Drept Necomercial (ICNL), la Inițiativa Spațiului Civic și finanțat de Guvernul Suediei”