BANCA MONDIALA A DESEMNAT CISTIGATORII PROGRAMULUI DE GRANTURI MICI 2007



Banca Mondiala va finanta 8 proiecte in domeniul angajarii civice a tineretului, prezentate de ONG-urile de tineret in cadrul Programului de Granturi Mici (PGM), editia 2007, s-a anuntat, marti, 12 iunie, la festivitatea de inminare a certificatelor de grant, desfasurata la Oficiul Bancii Mondiale din Moldova.

Potrivit Agentiei INFOTAG, scopul urmarit a fost dezvoltarea angajarii civice a tinerilor din teritoriu, participarea ONG-urilor din capitala fiind conditionata de crearea parteneriatelor cu ONG-urile din teritoriu. Bugetul PGM-07 alocat Moldovei a constituit $35 mii. Din totalul de 48 de proiecte participante la concurs, doar 8 au fost aprobate pentru finantare (17% din totalul proiectelor depuse).

Granturile oferite variaza intre $2150 si $5500. ONG-urile din capitala au obtinut 2 granturi, iar cele din teritoriu - 6 granturi.

Proiectele finantate includ infiintarea unui centru de tineret la Cotiujenii Mari, Soldanesti, si a unui centru de promovare a mestesugului popular in satul Larga, Briceni; activitati de consolidare a capacitatii de angajare civica a tineretului din mediul rural. Certificatele de grant au fost inminate de catre Edward Brown, director al Bancii Mondiale pentru Moldova, care a declarat ca banca va continua colaborarea cu R.Moldova, finantind initiativele tinerilor, venite din partea ONG-urilor.

Ala Pinzari, membra a comitetului de evaluare, a calificat proiectele din acest an drept "deschizatoare de drumuri" si care ofera tinerilor oportunitati de implicare directa in rezolvarea problemelor cu care se confrunta.

INFOTAG precizeaza: In perioada 1997-2007, Banca Mondiala, prin PGM, a finantat ONG-urile din Moldova cu aproximativ $365 mii pentru 92 de proiecte ale unui numar de 95 de ONG-uri (50 nationale si 45 locale).

Sursa: Infotag