Declaratia privind cazul de intimidare a jurnalistilor de la Euro TV



Declaratia organizatiilor mass-media privind cazul de intimidare a jurnalistilor de la Euro TV Chisinau in perioada electorala

Organizatiile neguvernamentale de media semnatare isi manifesta protestul in legatura cu comportamentul politiei fata de colaboratorii postului Euro TV Chisinau pe data de 8 iunie 2007. La aceasta data, ca urmare a semnalarii de catre Euro TV Chisinau a unor incalcari ale legislatiei electorale (depistarea a 8 buletine de vot stampilate chiar in apropiere de sediul Euro TV), politia a descins masiv si abuziv la sediul postului de televiziune, avand un comportament agresiv fata de angajatii acestuia. In loc sa-i trateze cu respect pe jurnalistii care le-au semnalat anumite incalcari si sa demareze ancheta pe caz si descoperirea vinovatilor, politistii au purces la intimidari ale jurnalistilor.


Comportamentul inadecvat al politiei este cu atat mai ingrijorator, cu cat abuzurile organelor de drept au devenit o "norma" in ultima perioada. Solicitam Ministerului Afacerilor Interne masuri operative si eficiente pentru a asigura legalitatea si oportunitatea actiunilor colaboratorilor de politie.


12 iunie 2007

Centrul Independent de Jurnalism

Asociatia Presei Independente

Asociatia Presei Electronice "APEL"

Comitetul pentru Libertatea Presei

Centrul de Investigatii Jurnalistice

Uniunea Jurnalistilor din Moldova



* Declaratia este deschisa pentru cosemnare.