Copii şi părinţi confecţionează păpuşi împreună



Copii şi părinţi confecţionează păpuşi împreună  15 copii din grupa preşcolară, părinţi, educatori de la grădiniţa din satul Pănăşeşti, raionul Străşeni au participat vineri, 25 septembrie, la un atelier de confecţionare a păpuşilor care se îmbracă pe mâini. Tot ei au asistat şi la un teatru de păpuşi „Cel mai bun tătic”, a comunicat pentru Info-Prim Neo, Aurelia Guzun, specialist în comunicare şi mobilizare comunitară al proiectului „Educaţie pentru toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”.

Atelierul şi teatrul s-au desfăşurat în cadrul campaniei „Ajută-l să crească Om Mare prin teatru”, proiect iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Tineretului, în parteneriat cu proiectul „Educaţie pentru toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”.

Potrivit Aureliei Guzun, scopul acestei vizite la Pănăşeşti a fost promovarea şi dezvoltarea timpurie a copilului prin intermediul artei teatrale şi implicarea părinţilor în acest proces.

Astfel, copiii, împreună cu părinţii lor, au creat în jur de 20 păpuşi pentru 3 poveşti: „Capra cu trei iezi”, „Ridichea” şi „Trei purceluşi”, iar spectacolul „Cel mai bun tătic”, a fost prezentat de dinastia de păpuşari Madan: Maria, Andrei şi Cozmin – bunica, feciorul şi nepotul, alături de actriţele Irina Boiarchina şi Ludmila Sorocean.

Proiectul „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă” este realizat din sursele unui grant oferit R. Moldova de Fondul Fiduciar Catalitic. Grantul este administrat de Banca Mondială, iar activităţile proiectului sunt implementate de Ministerul Educaţiei şi Tineretului cu asistenţa UNICEF.

Grădiniţa din Pănăşeşti este una din cele 76 de instituţii educaţionale preşcolare din Moldova care beneficiază de renovări şi dotări în cadrul proiectului „Educaţie pentru Toţi – Iniţiativă de Acţiune Rapidă”.

Info-Prim Neo