Hyde Park ar putea reveni in strada



Hyde Park iese din nou in stradaAzi am inregistrat la Primaria Chisinau o declaratie prealabila prin care anuntam autoritatile ca pe 27 septembrie (in ajunul zilei internationale a dreptului de a sti), Asociatia Civica Hyde Park va organiza un mars cu pichetarea Guvernului, Presedintiei si Parlamentului, precum si a sediului Serviciului de Informatii si Securitate, pentru a cere elaborarea, votarea si aplicarea unei legi a lustratiei.

Si chiar intentionam sa iesim in PMAN peste doua duminici daca, intre timp, va fi schimbat guvernul si, implicit, ministrul de Interne, sub comanda caruia s-au operat in ultimii ani atitea faradelegi cu epoleti de politist. Asfel vom marca si cei doi ani impliniti de cind Hyde Park a renuntat la protestele stradale, deoarece se simtea amenintata de regimul Voronin.

Totusi, subiectul principal al actiunii va fi ecat ca acum doi ani, dar si ca anul trecut, cind a trebuit sa iesim pe un deal din preajma Chisinaului, ca sa manifestam public in fata camerelor, dar feriti de “grija sufocanta” a autoritatilor, ca apoi sa punem pe internet pinza alba pe care am afisat-o, ca semn ca vrem o curatare reala a clasei politice.

Curaj.Net