Dezbateri publice electorale la Căușeni



La 7 februarie, curent, a fost dat startul dezbaterilor publice electorale cu participarea candidaților pe circumscripțiile electorale uninominale, organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului ”Alege liber” Alege conștient!”

Circa 100 de cetățeni din circumscripția uninominală Căușeni și Anenii Noi nr. 35 s-au adunat în Casa raională de Cultură pentru a lua cunoștință de platformele și programele electorale ale viitorilor candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a adresa întrebări și a afla soluțiile pe care candidații prezenți la dezbateri le propun pentru redresarea situației social-economice din zonă. La dezbatere au participat candidații la funcția de deputați în Parlamentul Republicii Moldova Cuciuc Oleg, reprezentant Partidul Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Gamurar Anton, Blocul electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”, Calmîc Ion de la Partidul Național Liberal și Bolboceanu Zinaida, de la Partidul Politic ”Democrația Acasă”.

Candidații prezenți la dezbateri și-au prezentat platformele sale electorale, au răspuns la întrebările formulate de organizatorii dezbaterilor în cadrul ”Loteriei electorale”, precum și la numeroasele întrebări ale alegătorilor prezenți la eveniment.

Scopul general al proiectului este sporirea nivelului de cunoaștere și de înțelegere de către cetățenii Republicii Moldova a proceselor electorale în cadrul alegerilor parlamentare din anul 2019 și promovarea unor alegeri libere și corecte.

Activități similare se vor desfășura pe parcursul lunii februarie în alte 6 localități din sudul Republicii Moldova conform următorului grafic:

12 februarie, ora 15.30 – Primăria municipiului Hîncești / Circumscriția Hîncești – 38;

13 februarie, ora 15.30 – Consiliul Raional Cimișlia / Circumscriția Basarabească și Cimișlia – 40

14 februarie, ora 15.30 – Casa de cultură minicipiul Ștefan Vodă / Circumscriția Ștefan Vodă - 36

15 februarie, ora 15.30 – Consiliul Raional municipiul Cahul / Circumscriția Cahul - 43

17 februarie, ora 11.30 – Gimnaziul Zirnești / Circumscriția Cantemir și Cahul - 42

19 februarie, ora 15.30 – Casa de cultură municipiul Leova / Circumscriția Leova - 41

Proiectul „Alege liber! Alege conștient!” este implementat de Centrul CONTACT, în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova / Departamentul Buna Guvernare.

Pentru informații suplimentare:

Liliana Porumb,

coordonator proiect

tel. 022234937