A fost lansat proiectul "Asistenta juridica gratuita in litigiile electorale€



Centrul de Analiza si Prevenire a Coruptiei in cadrul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte si Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia lanseaza proiectul "Asistenta juridica gratuita in litigiile electorale".  Proiectul este finantat de catre Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida/Asdi) si de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

Proiectul "Asistenta juridica gratuita in litigiile electorale" este elaborat pentru promovarea alegerilor libere si corecte in Moldova prin intermediul asigurarii asistentei juridice gratuite si va facilita accesul la justitie a tuturor alegatorilor. Organizatia va instala o linie de telefon 080055000 care va permite apelul gratuit de pe telefoanele fixe si o linie de telefon 022 238431 care poate fi apelata de pe mobil si de peste hotare. Un numar de juristi vor acorda asistenta tuturor grupurilor interesate non-partizane in perioada de pana la alegeri si in ziua alegerilor.

Proiectul va asigura ca orice incalcare de lege, in special cele ce tin de codul electoral, sa fie sesizate si transmise prin canale legale de referinta. La fel, acesta va contribui la medierea situatiilor de conflict care pot parveni in timpul campaniei electorale sau in ziua alegerilor.

Pentru a contribui la asigurarea unui proces electoral liber ti corect, apare necesitatea de a oferi asistenta juridica si de a facilita accesul la justitie pentru cei al caror drept la vot si acces la informatie poate fi incalcat in perioada pre-electorala si in ziua alegerilor,in particular al cetatenilor, ONG-urilor si al mass-mediei.

Persoana de contact: Carolina Blajin, Coordonator Programe /Comunicare, Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia, tel.: 235-343 ext. 118; e-mail: cblajin@eurasia.md.

 

Infotag