Gala premiilor „Rural Business ACT: pentru acțiuni de responsabilitate socială în mediul rural”. Ediția I



Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat un eveniment inedit Gala premiilor „Rural Business ACT: pentru acțiuni de responsabilitate socială în mediul rural”. Scopul evenimentului a fost recunoașterea eforturilor antreprenorilor mici din zonele rurale ale țării pentru realizarea anumitor acțiuni de responsabilitate socială cu impact tangibil asupra comunității.

„Atunci cînd te unești în jurul unei probleme de interes comun, crezi dezvoltarea durabilă a unei comunități”, a susținut dl. Ruslan Stânga, director Institutul pentru Inițiative Rurale.

„Pe de o parte antreprenori, pe de altă parte comunitatea să găsească noi instrumente, noi modalități de parteneriat pentru a dezvolta comunitățile din mediul rural ale RM”, a afirmat dl. Octavii Ivanov, expert Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

La eveniment au fost prezenți 17 antreprenori din mediul rural care au rămas plăcut impresionați și uimiți de eforturile IRI de a încuraja și aprecia public activitatea acestora.

„Eu vă mulțumesc mult pentru apreciere. Cu pași mici noi vom face pași mari”, a afirmat dna. Aliona Francov, antreprenoare din s. Huluboaia, r-ul Cahul.

„Sunt plecat de mulți ani din sat, dar totuși continui să susțin comunitatea Chetrosu, iar această Gală de premii ne motivează și mai mult să ne implicăm. Nu am știut că așa ceva există. Vă mulțumesc!” a susținut dl. Grigorii Dilan, director Companiei Aeriene Chișinău.

Evenimentul, dar și procesiunea de premiere a fost moderat de dl. Andrei Porubin, prezentatorul emisiunii Veranda, Jurnal TV. La fel, evenimentul a fost salutat de oaspeții de onoare – dna. Teresa Snyder, președintele Great Lakes Consortium, SUA, și dl. Petru Gurgurov, director general interimar, Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Pe parcursul anilor 2016-2018 în cadrul programului de împuternicire rurală al IRI grupurile de inițiativă locală din cele 22 localități implicate în proiect au reușit să implice circa 38 oameni de afaceri mici și mijlocii care au alocat resurse în valoare de 181910 lei/MDL.

Acest eveniment este organizat de către Institutul pentru Inițiative Rurale cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Washington, D.C. în parteneriat cu WSOS/GLC din NW Ohio, USA.

Rural Business Act 2018.FB event cover 1