API promoveaza ideea constituirii unui consiliu de presa



Ideea constituirii unui consiliu de presa care ar reglementa posibilele litigii intre institutiile media si consumatorii de informatii este promovata in cadrul unor dezbateri publice organizate de Asociatia Presei Independente (API) la Balti, Orhei, Comrat si Chisinau, transmite Info-Prim Neo.

„Consiliul de presa ar putea fi constituit dupa exemplul altor tari din Europa unde functioneaza asemenea structuri, preocupate de solutionarea litigiilor care apar intre institutiile mass-media si consumatorii de informatie", a declarat joi, 28 mai, directorul executiv al API, Petru Macovei, dupa dezbaterile de la Balti.

Potrivit lui Macovei, cei prezenti la dezbateri au avut opinii diferite. În linii mari, participantii au sustinut necesitatea organizarii unui mecanism de auotreglementare care sa fie viabil si eficient.

Dupa evenimentele din 7 aprilie a devenit clar ca unele medii de informare in masa au uitat despre responsabilitatea pe care o au: sa furnizeze informatii corecte si echidistante, a mai spus directorul executiv al API.

Dezbaterile sunt organizate in cadrul unui proiect finantat de Fundatia Eurasia in R. Moldova. 

 

www.info-prim.md