COPIII SI PARINTII INVATA



crihanaveche.jpg Recent, Biblioteca Publica si Centrul Comunitar de Acces la Informatie si Instruire, inaugurand Clubul Tinerei Familii, a lansat programul "Copiii si parintii invata".

Se stie ca procesul de formare a personalitatii copilului incepe in familie. Familia este mediul firesc de viata al copilului. De aceea, ne-am propus sa promovam importanta lecturii si instruirii impreuna cu familia. Scopul activitatilor ce prevaleaza in programele preconizate este animatia culturala si pedagogica a parintilor prin oferirea unui spatiu primitor si atractiv, pregatirea copiilor pentru scoala, realizata prin accesul la resursele informationale adecvate ce corespund nivelului lor de intelegere.

Prin intermediul expozitiei "Nascut ca sa citesti", tinerele mame invitate la CCAII s-au familiarizat cu literatura cognitiv-educativa stocata pe CD si programele pentru calculator prezente in colectia multimedia.

La cursurile de instruire parintii au invatat sa utilizeze programele pentru prescolari "Hai sa ne jucam si sa invatam pe calculator alfabetul" si "Matematica: adunarea si scaderea".

Urmatorul pas l-a constituit deprinderea copiilor cu aceste programe. Ajutati de mamele lor si de voluntarii centrului, ei invata cu placere si satisfactie, stand in fata calculatorului, nu doar din dorinta de a invata, ci din dorinta de a cunoaste.

Implementarea acestui program permite pedagogizarea parintilor, capatarea deprinderilor de lucru cu echipamentele moderne, conduce la directionarea eforturilor comune ale bibliotecii publice, CCAII si familiei spre integrarea mai rapida a copiilor in procesul de studiu.

 

Centrul Comunitar de Acces la Informatie si Instruire Crihana Veche a fost fondat in anul 2003 gratie Fundatiei SOROS si activeaza in cadrul bibliotecii publice din localitate.

Sursa: http://www.contact.md