Susține în continuare activitatea CJI, redirecționînd 2% din impozit



Ne adresăm și în acest an către dumneavoastră cu îndemnul de a ne susține prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, astfel încât să putem promova în continuare jurnalismul liber și independent.

În spiritul transparenței financiare, vă aducem la cunoștință că, în urma redirecționării a 2% din impozitul pe venit pentru anul 2016,  I.P. „Centrul pentru Jurnalism Independent” (CJI) a beneficiat de suma totală de 3457 lei. Acești bani au fost utilizați pentru organizarea evenimentelor de utilitate publică -  acordarea consultațiilor juridice jurnaliștilor și instituțiilor mass-media, organizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Libertății Presei, Galei Presei, a lecțiilor de educație mediatică în școli etc.

CJI este una dintre primele organizații de media din Republica Moldova, fondată în 1994. Este o organizație nonguvernamentală (ONG), necomercială și apolitică.

Ne definim misiunea prin prisma valorilor democrației și ne propunem să contribuim la consolidarea presei libere și viabile, inclusiv a noilor media, prin intermediul proiectelor de instruire a jurnaliștilor, educației consumatorilor de media, susținerii unor campanii de advocacy, cercetare și realizarea diverselor produse jurnalistice nonprofit.

Pe parcursul anilor, CJI a lansat și a desfășurat mai multe proiecte în vederea îmbunătățirii condițiilor de activitate a jurnaliștilor din și a cadrului legal din domeniu. La fel, au fost întreprinse multiple acțiuni în susținerea libertății presei sau pentru solidarizarea breslei și promovarea deontologiei profesionale.

Actualmente organizația administrează patru portaluri: Media Azi, unde sunt publicate știri din domeniul media și informații despre activitățile implementate de CJI, rapoarte, studii; Mediacritica, portal menit să promoveze gândirea critică a consumatorilor de media; portalul Moldova Azi, o resursă multimedia, unde pot fi găsite și vizionate toate materialele video realizate până în prezent de către Departamentul Campanii și Producție al CJI; site-ul Școlii de Studii Avansate în Jurnalism.

Contăm pe sprijinul dumneavoastră și suntem convinși că împreună putem consolida o presă corectă, echidistantă și transparentă. Va reamintim  că I.P. Centrul pentru Jurnalism Independent are codul fiscal: 1009620000479.