Academia IntegrACT – un nou experiment de succes!



Am finalizat cu succes Academia IntegrACT.

Ne bucurăm că la academia noastră au fost instruiți peste 100 tineri din 9 localități ale țării.

Modul de abordare al academiei a permis ca tinerii să învețe în acțiune ducînd la bun sfîrșit multe dintre ideile pe care și le-au propus. Tot în cadrul Academiei tinerii s-au întîlnit cu reprezentanții autorităților publice locale și raionale – primari, președinți de raioane, consilieri locali și raionali, specialiști în domeniul tineret în cadrul cărora tinerii au abordat subiecte legate de problemele tinerilor la nivel local și modalități noi de a depăși situațiile de criză pe domeniu tineret.

Drept rezultat al acestor întîlniri majoritatea APL au fost de acord ca să demareze un proces participativ de elaborarea a planurilor de acțiuni locale pe domeniul tineret. Academia a oferit 54 sesiuni nominale de studiu și interacțiune, însă acestea au generat peste 15 alte activități la inițiativa tinerilor, iar în multe dintre localități activitatea continuă și după finalizarea academiei.

„Avem atît de multe lucruri de realizat în comunitatea noastră și pentru acesta avem nevoie să fim pregătiți și cît mai bine instruiți. Prin intermediul Academiei ne propunem să motivăm cît mai mulți tineri să se implice și să nu rămînă indiferenți”, a declarat Elvira Drangoi, tînăr activist din s. Zîrnești, r-ul Cahul.

IRI încurajează participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor și crede în „sindromul schimbărilor” pe care le putem face împreună doar prin acțiune.

Activitatea face parte din cadrul programului “IntegrACT – tineri diverși pentru o societate unitară” implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM.academia