Educatie electorala: CTJM la Orhei



orhei2ctjm.jpgLuni, 30 martie 2009, Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova(CTJM) a organizat sedinta cu numarul 3 de educatie electorala. Aceasta a avut loc la  Orhei, in cadrul careia au participat 16 tineri. 

În cadrul intalnirii, tinerii s-au aratat indignati de "campania electorala murdara" din oras, unde actiunile de promovare si de anti-publicitate au depasit limitele bunului simt.

Tot ieri, tinerii au produs idei despre motivele pentru care un tanar trebuie sa voteze, au fost informati despre lista concurentilor electorali pentru scrutinul din 5 aprilie 2009 si au primit materiale informative realizate de CTJM, IDIS Viitorul si CNTM. Materialele distribuite contin mesajul de promovare a unui vot constient si informat in cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Centrul Tanarului Jurnalist mentioneaza ca actiunile poarta un caracter apolitic si sunt menite sa ridice nivelul de participare al tinerilor la votul din 5 aprilie.

Actiunea face parte din proiectul "Tinerii promoveaza si sustin participarea constienta in alegeri" si este implementat de catre Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova(CTJM), sustinut financiar de National Endowment for Democracy(NED, SUA) in cadrul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009".

CTJM