A fost lansat proiectul transfrontalier €žCentru de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durab



Chisinau, 20 martie 2009 - Centrul de Consultanta in Afaceri (CCA) Chisinau, in calitate de partener al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, anunta lansarea proiectului „Centru de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durabila in mediul rural" . Proiectul este finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului de Vecinatate Romania - Moldova 2004 - 2006 Phare CBC 2006 si cofinantat de Guvernul Romaniei.

Centrul de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durabila in mediul rural isi propune implementarea unui program de formare sociala si profesionala a viitorilor fermieri / prestori de servicii private care activeaza in zona rurala si care pot contribui la combaterea efectelor saraciei si la dezvoltarea economica a zonelor rurale, precum si a unei serii de formatori in domeniul consultatiei agricole.

Obiectivul major al activitatii centrului vizeaza dezvoltarea si sustinerea initiativelor tinerilor antreprenori pentru a crea microintreprinderi cu scopul de a promova spiritul antreprenorial, consiliere si asistenta in ceea ce priveste identificarea oportunitatilor de afaceri si a resurselor de finantare, pregatirea planurilor de afaceri si studiilor de piata, dobindirea de competente si abilitati in domeniul agricol, al serviciilor, al gestionarii microfermelor.

În cadrul acestui proiect se va realiza un studiu de cercetare in zona vizata de proiect, se va edita un Ghid al bunelor practici in domeniul initierii afacerilor inovative si un Ghid al Consultantului Agricol si alte brosuri cu rezultatele proiectului in diferite etape ale implementarii, cat si un instrument virtual de informare/website pentru tinerii antreprenori. 30 de tineri din Republica Moldova vor fi instruiti gratuit in initierea unei afaceri, iar profesorii acestora vor beneficia de cursuri de formare de formatori in acest domeniu.

Dimensiunea transfrontaliera a proiectului va urmari comunicarea eficienta, schimbul de experienta, formarea resurselor umane in cadrul comunitatilor de granita din Republica Moldova si din judetul Iasi, Romania, realizindu-se astfel un parteneriat autentic in beneficiul tinerilor si al dezvoltarii durabile in aceste regiuni.


Persoana de contact:
Lilia Fusa - Manager Proiecte Sociale & Fundraiser
Tel./Fax: (+373 22) 220551
e-mail: lilia.fusa@gmail.com

 

Articol adaugat de: Lilia Fusa