Training de scriere a proiectelor comunitare

La 11 si 12 aprilie in incinta Institutului Muncii a avut loc trainingul de scriere a proiectelor comunitare din cadrul proiectului "Promovarea initiativelor comunitare prin intermediul dezbaterilor" implementat de Liga Nationala de Dezbateri, sustinut de Programul de Granturi Mici pentru Sustinerea Initiativelor Democratice a Ambasadei Statelor Unite in Republica Moldova.

La eveniment au participat 50 de tineri selectati in urma celor 100 de dezbateri publice efectuate in diverse localitati din Republica Moldova. Participantii au insusit regulile generale de scriere a unui proiect comunitar si au simulat unui concurs de granturi in cadrul caruia tot ei au ales cistigatorul. In cadrul celei de a treia etape a proiectului vor fi selectate 10 initiative comunitare care vor fi sustinute financiar de Ambasada Statelor Unite in Republica Moldova.

Obiectivul proiectului este de a stimula participarea tinerilor la solutionarea problemelor comunitare prin sensibilizarea opiniei publice si facilitarea comunitara.