Transparency International - Moldova a valorificat 177 mii euro in 2008



Transparency International - Moldova a valorificat 177,2 mii de euro in 2008, a declarat directorul executiv al organizatiei, Lilia Carasciuc, facand bilantul activitatilor organizatiei la o conferinta de presa gazduita de agentia Info-Prim Neo, pe 25 februarie.

TI-Moldova a realizat 4 cercetari; a organizat 169 seminare pentru functionari publici, oameni de afaceri si reprezentanti ai societatii civile; a instruit 17 formatori din teritoriu; a expertizat 18 proiecte de legi si alte acte normative anticoruptie.

Lilia Carasciuc a spus ca „TI-Moldova a participat la monitorizarea implementarii Strategiei nationale de prevenire si combatere a coruptiei si la monitorizarea implementarii Planului Preliminar pe Tara in sistemul fiscal. A functionat Linia fierbinte a TI-Moldova, la care au fost oferite consultati pentru 1,165 cetateni".

Pentru a sustine jurnalistii de investigatie Transparency Int ernational - Moldova a elaborat manualul de jurnalism de investigatie, a organizat prelegeri la tema jurnalismului de investigatii la 3 universitati, a organizat concursul pentru jurnalisti cu genericul "Reflectarea fenomenului coruptiei in presa scrisa" si a publicat culegerea de articole de investigatie „Jurnalistii contra coruptiei" (vol.5).

TI-Moldova a continuat activitatea de educatie civica pentru diminuarea tolerantei fata de coruptie: a realizat filmul „Transparenta vs. coruptia politica", a participat la emisiuni TV si radio, a difuzat spoturi promotionale, a diseminat Buletinele Informative, a organizat expozitii de caricatura anticoruptie si concertul „Nu Coruptiei". ONG-ul a donat peste 11 mii de carti bibliotecilor din Moldova.

ONG-ul preocupat de combaterea si prevenirea coruptiei a mentionat donatorii: Novib Oxfam, Corporatia Provocarilor Mileniului, Secreriatul TI si a aratat mo dalitatea de utilizare a acestor mijloace.

 

www.info-prim.md