Grădinița de copii din Hîrbovăț va fi eficientizată energetic



Hîrbovăț, 03 aprilie 2017. În incinta primăriei din satul Hîrbovăț, a avut loc semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a grădiniței de copii s. Hîrbovăț, r-nul Anenii Noi.

În urma implementării acestui proiect se preconizează eficientizarea energetică a clădirii grădiniței de copii din s.Hîrbovăț și montarea panourilor solare pentru prepararea apei calde menajere.

Primăria s.Hîrbovăț cheltuie bani publici pentru întreținerea grădiniței din sat, care în mare măsură sunt alocați pentru încălzire și prepararea apei calde menajere. Scopul APL este de a reduce cheltuielile din bugetul local pentru servicii comunale și totodată de a face grădinița din sat să fie mai caldă. Prin proiectul dat se urmărește tehnologizarea serviciilor publice vizate pînă la nivelul standartelor contemporane europene.

Proiectul va fi implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru cu valoarea totală de 9 443 880,00 lei, bani solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

În cadrul evenimentului a fost semnat contractului de finanțare între ADR Centru și aplicantul proiectului, primăria s. Hîrbovăț. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea obiectivelor din cadrul proiectului.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru ca acest proiect să fie de succes și să crească nivelul de confort al tinerei generații din satul Hîrbovăț.

Prin realizarea acestui proiect reprezentanții primăriei Hîrbovăț își exprimă tendința de a fi în pas cu tehnologiile contemporane în privința prestării serviciilor publice de calitate.