API vă propune ediția lunii februarie a suplimentului ”Obiectiv European”



API vă propune ediția lunii februarie a suplimentului ”Obiectiv European”

Asociaţia Presei Independente (API) vă propune o nouă ediție a suplimentului ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa”.

Citiți în acest număr:

Un reportaj despre sectorul de tip deschis din Penitenciarul de femei de la Rusca. Cu ajutorul donațiilor Norvegiei, acesta a fost modernizat, astfel că de zece luni, câteva dintre deținutele din Penitenciarul nr. 7 de la Rusca locuiesc în condiții moderne, comparativ cu alte rezidente ale acestei instituții. Este vorba de deținutele care își ispășesc pedeapsa în sectorul de tip deschis - o clădire amplasată în afara curții penitenciarului, edificiul fiind construit și modernizat cu bani europeni.

La doar 25 de ani, Marcela Moscovciuc a reușit să devină cunoscută prin iscusința de a transpune ornamentele tradiționale pe vestimentația modernă. Deși tânăra locuiește în orașul Orhei, talentul ei a depășit limitele geografice ale orașului. Vedeți cum a reușit să-și pornească afacerea deși nu avea bani suficienți pentru pasiunea ei.

De asemenea, citiți un interviu cu Irakli Porchkhidze, vicepreședinte al Institutului pentru studii strategice din Tbilisi despre opțiunea pro-europeană, propaganda informațională din țările Parteneriatului Estic și ViseGrad. Intervievatul a povestit din experiența Georgiei și aspecte care pot fi împrumutate de țara noastră.

Suplimentul apare cu suportul financiar al National Endowment for Democracy (NED) și promovează ideile și valorile democratice în regiunile Moldovei. Publicaţia cuprinde reportaje, interviuri, analize care vor explica obiectivele Uniunii Europene, punând accent pe proiectele finanțate de UE în Republica Moldova, în special în zonele rurale și combaterea miturilor despre UE și integrarea europeană.

Proiectul va dura până în martie 2017. În această perioadă, sunt editate opt ediţii lunare ale suplimentului care sunt inserate în 17 ziare locale și naționale de limba română și rusă, cumulând un tiraj de 75 mii exemplare. Totodată, pe 10 portaluri informative de limbă română și rusă sunt publicate articole ce abordează integrarea europeană, inclusiv practicile comunitare şi asistenţa pentru Republica Moldova.

De asemenea, suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” este publicat pe pagina web a API și pe site-urile instituțiilor media partenere și ale organizaţiilor care promovează valorile democratice. Un tiraj limitat al suplimentului este tipărit şi pe hârtie.

Accesaţi pagina web www.api.md şi descărcaţi gratuit suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” Link direct: http://api.md/page/ro-obiectiv-european-99

Pentru mai multe detalii, contactați-o pe Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API, la numărul de telefon 0 22 210602 sau la adresa de e-mail diana.lungu@api.md