Ce mai învață elevii din Zîrnești și Gribova



În perioada ianuarie-februarie 2017 echipa „Ograda Noastra” a fost găzduită de elevii antreprenori din satul Zârnești, Cahul, și satul Gribova, Drochia, pe care îi susține în cadrul Școlii tînărul antreprenor – o platformă extracuriculară menită să cultive spiritul de inițiativă antreprenorial în rîndul elevilor ce locuiesc în comunități rurale ale Republicii Moldova.

Copii din ambele școli nu s-au intimidat de prezenta oaspeților ci au dat dovadă de un deosebit spirit de participare și creativitate. În cadrul atelierelor copii au definit conceptul de antreprenor și au împărtășit cu colegii ce vise au și ce va face pentru împlinirea acestora.

Remarcabil pentru echipa „Ograda Noastra” a fost că copii la o vîrstă destul de timpurie înțeleg ce înseamnă o afacere, cu ce se ocupă un antreprenor și așteaptă cu nerăbdare să se simtă în pielea lor treacînd la acțiune în timpul cel mai apropiat.

„Abia aștept să trecem la partea practică, îmi trec mai multe idei, dar încă nu m-am decis ce voi face. Sunt tare impresionat de aceste activități și mereu particip cu mare drag”, a afirmat Maria Saiehmetova, clasa V, gimanziul „Gribova”.

„Ne bucurăm să vedem entuziasmul copiilor dar și a experților care se implică în acest program, ce oferă oportunitatea copiilor din cele 4 localități rurale (Gribova, Drochia; Mingir, Hîncești; Zîrnești și Alexanderfeld, Cahul) din Republica Moldova de a pregăti tinerii din treapta gimnazială să înțeleagă mai bine principiile de bază ale antreprenoriatului, precum și gestiunea eficientă a timpului și a banilor”, a menționat Elena Țurcan, coordonator de proiecte, „Ograda Noastra”.

În luna martie echipa „Ograda Noastra” și-a propus să viziteze și cluburile din Alexanderfeld, Cahul, și Mingir, Hîncești.

Școala tînărul antreprenor face parte din Programul de incluzinea socială 2016-2017 realizat de „Ograda Noastra” ONG, parteneri locali, cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., precum și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.n 120