Echipa de monitorizare a vizitat azi proiectele regionale aprobate pentru finanțare din raioanele Ungheni și Anenii Noi pentru 2017



Vizitele în teren au continuat la două proiecte regionale din Ungheni și Anenii Noi, după ce ieri, echipa de monitorizare a avut întruniri cu aplicanții proiectelor selectate din raioanele Orhei, Rezina și Șoldănești .

Astfel, șeful Direcţiei relaţii cu instituţiile de dezvoltare regională, Eduard Ungureanu, directorul ADR Centru, Viorel Jardan și  reprezentanții secției managementul proiectelor, au întrunit în dimineața acestei zile aplicanții și partenerii proiectului  „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca".  Prin lucrările de reabilitare a acestui drum regional, Consiliul raional Ungheni urmărește permiterea accesului mai rapid la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea  circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială.

Vizita a continuat prin inspectarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a grădiniții de copii și iluminării stradale s. Hîrbovăț Anenii. Aici echipa de monitorizare s-a întîlnit cu reprezentanții Primăriei com. Hîrbovăț, r-nul Anenii Noi, care au aplicat acest proiect la Fondul Național de Dezvoltare Regională.

În urma discuțiilor și a inspectării la fața locului s-a stabilit ca în scurt timp să fie ales managerul local pentru fiecare dintre proiectele care vor fi initiate. De asemenea, în cele ce urmează aplicanții vor coordona documentația cu specialiștii ADR Centru pentru inițierea procedurilor de achiziții publice și demararea propriu-zisă a acestor proiecte.

Lista integrală a proiectelor care vor fi implementate de ADR Centru în anul 2017 o puteți accesa aici.