Viorel Iordăchescu - Mare Maestru Internațional la șah la Academia Națională de Șah din Moldova



Pe data de 15 februarie 2017, în cadrul ANSM a avut loc un eveniment de o importanță majoră pentru activitatea șahistă a elevilor Academiei și nu numai. Inițial copiii au jucat o partidă de șah simultan cu Marele Maestru Internațional la Șah, după care au beneficiat de o lecție de șah cu Marele Maestru, care s-a desfășurat în mod interactiv și interesant pentru copii.

Copiii au dat dovadă de cunoștințe vaste în domeniu și au manifestat un interes deosebit față de personalitatea Marelui Maestru. Marele Maestru a adresat participanților diverse întrebări cu privire la regulile jocului de șah, istoria șahului și cu privire la ultimele evenimente șahiste organizate pe plan național și internațional.

Scopul și obiectivele de bază au fost atinse și anume antrenarea în procesul instructiv-educativ al Academiei a specialiștilor de valoare în domeniul șahului din republică și familiarizarea copiilor cu personalități notorii din lumea șahului, promovarea șahului ca element important pentru o educație de calitate și susținerea activităților șahiste la nivelul copiilor.

Echipa ANSM vă mulțumește pentru participare și vă invită cu drag și la următoarele evenimente!