Candidatii electorali ezita sa-si scoata averea la vedere



Demnitarii care pretind la un mandat de deputat nu se grabesc sa-si faca publica in intregime Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2008 in cadrul campaniei „Avere la vedere", initiata de Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie, transmite Info-Prim Neo.

De la lansarea campaniei, doar cinci candidati electorali au acceptat sa-si publice Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2008 pe site-ul API - www.api.md. Saptamana trecuta, deputatul Vitalia Pavlicenco a expediat copia scanata a declaratiei de avere pentru anul trecut pe adresa electronica obiectiv@api.md. Potrivit declaratiei, in 2008 deputatul impreuna cu membrii familiei sale a obtinut la locul de munca de baza un venit de 250039,22 lei. Vitalia Pavlicenco a mai declarat ca in anul trecut a primit in calitate de donatie din Germania un autoturism model „Ford Mondeo" in valoare de 8730 euro.

API precizeaza ca anterior la campania „Avere la vedere" au participat spicherul Marian Lupu, primarul capitalei Dorin Chirtoaca, primarul de Floresti Iurie Tap, deputatul Veaceslav Untila, ministrul dezvoltarii informationale Pavel Buceatchi si primarul de Carpineni Iurie Vintila. Numai ultimii doi demnitari nu se regasesc pe listele partidelor politice inregistrate la Comisia Electorala Centrala, noteaza API.

Deputatii, ministrii, consilierii locali, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde si sustin principiul transparentei veniturilor obtinute de ei, sunt incurajati si-n continuare sa-si faca publica declaratia de avere in intregime, plasand-o pe pagina web a API.

www.info-prim.md