Prezentarea rezultatelor proiectului “Comunitate Trează și Sigură”



La data de 1 decembrie curent, în incinta Inspectoratului Național de Patrulare, a avut loc conferința finală din cadrul proiectului “Comunitate Trează și Sigură”.

img 6378

 

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Automobil Club din Moldova, Inspectoratului Național de Patrulare, precum și participanții din cele 3 zone vizate de proiectul dat (Soroca, Hâncești și Cahul, Congaz (în afara concursului)).

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele finale ale proiectului, succesele obținute, însoțite de cele mai recente date statistice. De asemenea, au fost desemnați câștigătorii concursului petrecut între localitățile implicate, fiind înmânate diplome și premii conform următoarelor nominații:

 „Cea mai sigură comunitate” - Batalionul de Patrulare Sud al INP, din or. Cahul, aici înregistrîndu-se o reducere semnificativă a numărului de accidente rutiere produse din cauza consumului de alcool la volan.

Cea mai activă echipă de voluntari” - Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, Soroca.

Cea mai activă subdiviziune de poliție” – Plutonul Hîncești, Cimișlia, Leova al Batalionului nr.3 al Brigăzii de patrulare a INP al IGP al MAI.

Cea mai bună cooperare la nivel local” – Primăria satului Congaz.

img 6419 3

Inspectoratul Național de Patrulare și șeful acestuia Livii Baziuc au primit un premiul special „Partener fidel”, în semn de recunoștință pentru colaborarea fructuoasă și sprijinul semnificativ în desfășurarea proiectului „Comunitate trează și sigură”.

Amintim că proiectul “Comunitate Trează și Sigură”a fost direcționat pe unul dintre factorii de risc ai circulației rutiere - șofatul în stare de ebrietate, fiind desfășurat în 3 Zone ale republicii (Soroca, Hâncești, Cahul), identificate drept cele mai ‘periculoase’, în urma unor analize sub aspectul încălcărilor și accidentelor produse din cauza consumului de alcool la volan. Pe parcursul verii și toamnei anului curent, în localitățile selectate au fost desfășurate acțiuni de sensibilizare pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile șofatului în stare de ebrietate, promovarea comportamentului sigur în trafic și respectarea regulilor de circulație.

img 6509

Respectiva campanie a fost desfășurată sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, fiind o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015, în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”.

 

 

Articol adaugat de: ACM
Alte articole de la acest autor: